+32 (0) 3 - 80 81 842 [email protected]

1- Weg van sociale media

Meer en meer bedrijven en beheerders van communities willen weg van sociale media om hun eigen communicatieplatform op te starten. Enkele van de vele redenen is het feit dat sociale media niet gebouwd werden voor professionele doeleinden en omdat de controle, de data, de content en de inkomensstromen niet bij hen liggen maar bij de sociale media zelf. Gezien de laatste perikelen met Facebook (dataverkoop, valse accounts, continue datalekken, identiteitsvervalsing, etc.) en Google (4 miljard boete wegens GDPR, miljoenen accounts gehackt, artificiële intelligentie ten koste van de privacy, etc.), is er een nieuwe digitale golf op komst van bedrijven die hun eigen verticaal communicatieplatform willen om de controle terug in eigen handen te krijgen i.p.v. af te hangen van derden. Welk merk wordt trouwens gepromoot? Inderdaad, het merk van de sociale media. Met een eigen communicatieplatform wordt het eigen merk gepromoot, een wereld van verschil met vele positieve gevolgen.

Sociale media verdienen bovendien massa’s geld op de rug van de leden of klanten van bedrijven waarvan zij (de bedrijven) zelf geen cent ontvangen, integendeel, bedrijven betalen hen nog vaak voor reclame campagne’s waardoor sociale media dubbel ontvangen en Mark Zuckerberg nu de 3de rijkste man op aarde is. U krijgt als bedrijf niet eens een simpele  “dank u wel”. Wat ooit begonnen was als nobel idee om studenten met elkaar te laten communiceren is nu uitgegroeid tot een pure geldmachine zonder respect voor privacy van de leden met alle gevolgen van dien.

 

2- Sociale media, een verkeerde communicatietool

Vele bedrijven gebruiken sociale media als communicatietool omdat het zogezegd “gemakkelijk” is, maar dit houdt vele gevaren in en deze manier van denken lost de vaak veel voorkomende communicatieproblemen binnen een bedrijf helemaal niet op, integendeel, het werkt te oppervlakkig en wordt niet “au sérieux” genomen door klanten. Bovendien geeft het bedrijf alle controle weg aan derde partijen en wordt er vaak gevoelige, interne content op servers geplaatst die niet hun eigendom zijn. Hoeveel Facebook groepen worden er tegenwoordig offline gehaald met als reden: “niet conform de algemene voorwaarden”, wat dat ook moge betekenen.? Wie heeft hier m.a.w. de volledige controle? En daar gaat het om in de toekomst: een website en Facebook pagina zijn anno 2018 immers niet meer voldoende voor een bedrijf om zich op een degelijke manier te promoten. Elk zichzelf respecterend bedrijf zou op zijn minst een eigen platform moeten hebben om hun leden, klanten of fans zelf op te vangen i.p.v. ze door te sturen naar derden die dan met alle inkomsten gaan lopen.

 

3- Bestaande intranetten

Ook hebben grotere bedrijven vaak “oubollige intranets” die slechts door een handvol mensen worden gebruikt omdat ze enerzijds niet overzichtelijk zijn en anderzijds niet functioneren op de manier waarop mensen vandaag gewoon zijn om te communiceren met elkaar, nl. via tijdlijnen, groepen, posts, commentaren, etc. Men probeert dan om het bestaande intranet aan te passen maar komt gauw tot de conclusie dat zulke software programma’s aan de basis fout zaten omdat ze gebouwd werden door IT techneuten die vaak geen voeling hebben met “community building” en alles wat daar rondhangt; en net hier gaat alles om draaien in de toekomst; uw eigen community bouwen op een lokaal platform waarover men zelf alle controle heeft.

 

4- Een eigen communicatieplatform

Een eigen communicatieplatform (zoals ThinQid dit levert) zorgt ervoor dat een bedrijf veel meer kan bieden aan de klanten dan slechts een statische website en een Facebook pagina. Het is een verticaal (niche) platform waar enkele specifieke doelgroepen aanwezig zijn, tegenover de horizontale sociale media waar Jan en alleman aanwezig is. Bovendien lost het alle communicatieproblemen op binnen een bedrijf en kan het toegepast worden voor 101 verschillende doeleinden, denk maar aan professioneel advies, coaching, training, cursussen, helpdesk, een modern intranet voor personeelsleden, een sociaal platform met één centraal onderwerp of interessegebied en ga zo maar door…

De communicatie verloopt er zoals mensen dit vandaag gewoon zijn, nl. op een aangename, efficiënte en eenvoudige manier, nl. via tijdlijnen, specifieke bedrijfsgroepen, commentaren, documenten, vragen en antwoorden, FAQ’s, etc.

“90% van de manier waarop mensen vandaag communiceren is… de tijdlijn”

Waarin verschillen deze platformen dan echt van de bestaande software programma’s zoals CRM’s of uitgebreide websites? De platformen werden gebouwd door high end IT programmeurs die vanaf dag 1 werden bijgestaan door mensen met jaren ervaring wat betreft community building; dit maakt het grote verschil met statische websites en software programma’s waar geen enkele betrokkenheid is van de klant, de leden of de fans.

Ze worden volledig op maat gebouwd op een eigen URL van het bedrijf en op een eigen server, het zijn geen simpele kopietjes van Facebook of Linkedin maar professionele platformen die volledig kunnen worden geconfigureerd volgens de specifieke communicatiestromen binnen een bedrijf die inherent zijn aan dat specifieke bedrijf. Elk platform is daarom ook verschillend en uniek.

Er kunnen ook eigen verdienmodellen opgebouwd worden zodat de kost volledig kan gedekt worden en extra inkomensstromen kunnen gegenereerd worden die vandaag naar de sociale media gaan.

Kortom, een must voor elk bedrijf of community, klein of groot, veel of weinig leden, uit gelijk welke sector.