+32 (0) 3 - 80 81 842 [email protected]

Wie vandaag nog een uitgebreide, statische website maakt met vele pagina’s en tekst en daarmee klanten wil aantrekken is eraan voor de moeite, want… mensen lezen niet graag meer, mensen kijken liever video en “liefst niet te lang a.u.b. want ik heb het zo druk…” Weinigen nemen nog de tijd om iets aandachtig door te lezen, alles moet snel gaan want men heeft geen tijd, sterker nog, men heeft “nooit” tijd, tenzij het allemaal in 1 minuut kan gezegd worden. Succesvolle websites zijn daarom ook zij die enkel als soort visitekaartje worden gebruikt om achteraf persoonlijk met de geïnteresseerde klant te communiceren op een ander platform, maar zeker niet via de website.

Je ziet ze nog vaak verschijnen, de website – of moeten we het woord “boek” gebruiken – met diepe dropdown menu’s waar je het bos door de bomen niet meer ziet en waar geen mens langer blijft dan enkele seconden. Maar is dit dan enkel omwille van het feit dat de site te uitgebreid is of dat er teveel saaie tekst opstaat? Nee, er is meer…

Een website is aan de basis een statisch gegeven, er is geen betrokkenheid van de bezoekers; men klikt en leest, men klikt opnieuw en leest, men klikt nogmaals en leest en gaat dan weg naar een website over hetzelfde onderwerp maar die veel eenvoudiger werkt, enkel met bullet points. Daar heeft men op 1 minuut volledig begrepen waar het aan de basis om gaat en nu komt het moment waarop de (potentiële) klant een persoonlijke vraag wil stellen, maar niet aan iemand die achter een chat box zit want ook dat is wederom onpersoonlijk; we kennen immers allemaal Willem van de klantendienst maar Willem is op verlof en nu moeten we ons verhaal opnieuw doen, in een… chatbox?

Vraag aan gelijk welk bedrijf terwijl hun website openstaat waar hun leden / klanten zich bevinden op de website? “Ik zie ze niet, meneer de directeur, ziet u ze? Ah, ze zitten op Facebook…Wat als u uw klanten zou kunnen ontvangen op uw eigen platform?”

En dit is waar het in de toekomst over gaat; een eigen platform waar u zelf alle klanten / personeel kan ontvangen op professionele wijze en waarmee u rechtstreeks kan communiceren, want de beste klant is nog steeds een tevreden klant. En of het nu uw klanten zijn of uw personeel of uw leveranciers, het basisprincipe blijft hetzelfde; een website is dood, een eigen communicatie – of advies platform leeft. Wat als je zelfs het visitekaartje mag vervangen door een alles-in-1 oplossing en URL?