+32 (0) 3 - 80 81 842 [email protected]

Hebt u ook wel eens last met communicatie binnen uw bedrijf of naar uw klanten toe? Bent u er wel zeker van dat alle informatie correct wordt verspreid? Worden er binnen uw bedrijf nog steeds talloze emails verstuurd onder personeelsleden of naar klanten toe? Dan wordt het misschien tijd om een efficiëntere manier te vinden om uw communicatie vlekkeloos te laten verlopen en tijd te besparen.

“Emails sturen is oubollig”, wat een straffe uitspraak! Maar niet voor de ontwikkelaars van nieuwe technologieën, want zij denken enkele jaren voorop om steeds betere en meer efficiënte manieren uit te vinden die de gebruiker en de bedrijven ten goede komen. Tijdsbesparing en vlotte, correcte communicatie spelen daarbij een belangrijke rol. Geen saaie en ingewikkelde CRM systemen maar gebruiksvriendelijke en op maat gemaakte platformen is de toekomst voor bedrijven die hun klanten opnieuw dichter bij hen willen krijgen in plaats van ze af te staan aan sociale media waarover zij niets te zeggen hebben.

ThinQid is een firma die dit soort advies platformen verdeelt in België en Nederland; ze zijn het best waard om even in detail te bekijken want ook u als ondernemer kan er op verschillende manieren mee werken; u kan het als helpdesk gebruiken voor klanten, of als training / coaching platform waar u professioneel advies geeft, of waar u aan al uw personeelsleden de correcte informatie doorgeeft, documenten ter beschikking stelt, FAQ’s aanmaakt, een live consultatie laat boeken door een klant, etc.

Indien u de interne communicatie binnen uw bedrijf efficiënter wil laten verlopen zonder een bijdrage te vragen van uw personeel, dan is wordt er een geringe maandelijkse kost per lid aangerekend. Maar uw professionele kennis is toch niet zomaar gratis te verkrijgen? Daarom kan er ook een soort van ledenbijdrage of abonnementsgeld worden ingebouwd die deel uitmaakt van uw verdienmodel en die de kost van het platform niet alleen kan dekken maar winsten genereert, want dat is toch ook niet onbelangrijk.

Stel, u hebt een firma met 300 leveranciers en zij verzorgen uw helpdesk waar u geen controle over heeft; die controle kan u terug naar u trekken en bovendien kan u steeds de correcte up-to-date informatie bezorgen aan uw leveranciers. En uw leveranciers hebben uiteraard hun klanten; ook zij kunnen op het platform terecht of op het open communicatie platform dat niet 1 op 1 maar open communicatie voorziet waarbij leden communiceren op een manier die zij al sinds jaren gewend zijn, grosso modo zoals er vandaag op sociale media wordt gecommuniceerd.

Maar wat is nu het échte grote verschil? Wel, het zijn uw data, u hebt de controle over uw netwerk en u kan zelf inkomsten genereren die u vandaag niet ontvangt of erger nog, die u vandaag wegschenkt aan de A-merken binnen de sociale media en leveranciers van tekstberichten.

Stel u dus de vraag: waarom nog een ouderwetse email sturen waarover u als bedrijf geen enkele controle hebt waar die email uiteindelijk zal belanden? En waarom nog een email sturen als iedereen het antwoord kan bekijken op het advies platform? Waarom u nog verplaatsen en uren in de file staan terwijl u professionele video’s kan opnemen waar u in een klap al uw leden mee bereikt zonder van uw thuis weg te gaan?