+32 (0) 3 - 80 81 842 [email protected]

Hebt u ook een Facebook groep met toch wel een behoorlijk aantal leden? Dan klinkt u dit wel bekend in de oren: “Mijn groep werd plotseling offline gehaald en we weten niet waarom, we kunnen ons zelf niet eens verdedigen want de content is gewoon offline”. Wat kan u er tegen doen en wat is de oplossing?

Het antwoord op de vraag “wat kan u er tegen doen” is simpel: “niets”. Waarom dan niet? Omdat het simpelweg niet van u is, omdat u er geen controle over hebt. Of dacht u dat “uw” leden van u waren? Neen, die zijn van Facebook, niet van u. Het zijn ook tegelijkertijd de data van het A-merk “Facebook” die achter uw rug wel eens verkocht kunnen zijn, wie zal het zeggen…

“Uw community” is dus in feite de zoveelste community die niet van u is maar van Facebook en waar zij grof geld verdienen over uw leden, dus… waarom bouwt u niet gewoon zelf uw eigen community op waar u wél controle over heeft en waar de data wél uw eigendom zijn en waar u zélf de inkomsten kan genereren en ontvangen? Zo ingewikkeld is dit niet, u moet enkel weten hoe en waarheen.

Hoe bouwt u dan uw eigen community op? Simpel, doe het op uw eigen sociaal platform in plaats van dat van derden. Er zijn 2 vereisten om dit te kunnen doen: (1) U hebt een communicatie platform nodig dat op uw eigen URL komt te staan waarvan u zelf de eigenaar bent. en (2) u moet iets waardevols kunnen bieden aan uw community, wat dat ook moge zijn. Want net daarom draait het: waarom zullen leden nooit een kleine bijdrage leveren voor sociale media zoals Facebook? Stel uzelf de vraag “wie zou er willen betalen voor een news feed en marketing tool met massa’s reclame?” Inderdaad, niemand.

Wat als u wél iets waardevols te bieden heeft aan uw leden, zonder al die technologieën die u overal bespioneren en ontleden als een buitengewoon psycholoog. Interessante content, origineel en betrouwbaar, daar gaat het om. Of u bent iemand die door veel mensen wordt gevolgd op sociale media, een waardevolle reden om u te volgen dus. Een eigen sociaal platform maakt het u gemakkelijk om een eigen community op te bouwen en mensen aan te trekken naar uw eigen platform; u deelt namelijk een gedeelte van uw content met sociale media maar uw volgers of fans kunnen maar een klein gedeelte van de content bekijken. Om de gehele content te bekijken moeten ze namelijk eerst lid worden.

ThinQid is een bedrijf dat zulke platformen op maat levert, zowel voor beheerders van communities als voor bedrijven. Er kunnen zelfs verdienmodellen ingebouwd worden zodat het platform gratis wordt voor de eigenaar.